Welke rol speel jij?

Er gebeurt veel…

Niet alleen bij mij (of jou) persoonlijk, maar in de hele wereld. Graag deel ik hierover een persoonlijk verhaal met jou. Een verhaal over hoe ik erachter kwam welke rol ik speel. Misschien kan het jou steun en houvast bieden in deze roerige tijden. 
Dat het roerige tijden zijn, daar kunnen we het allemaal wel over eens zijn, denk ik zo ?? Er gebeurt van alles in de wereld wat we zo’n 1,5 jaar geleden nooit voor mogelijk hadden gehouden. Ook mij raakt het diep, vooral de beweging die gaande is vanuit overheden over de hele wereld, waarbij bepaalde zaken worden verplicht en opgelegd. Ik heb me er niet veel over uitgesproken, maar dat betekent zeker niet dat ik er niet mee bezig ben.

Iets in mee deed de alarmbellen rinkelen toen dit alles begon in maart 2020. Een dieper weten vertelde mij dat het verhaal dat we te horen en te zien kregen, niet helemaal klopte. Dit gevoel heeft mij steeds aangespoord om te blijven kijken vanuit meerdere invalshoeken, informatie verkrijgen vanuit verschillende bronnen en zo kwam er beetje bij beetje meer duidelijkheid in deze informatie-storm. En tot nog toe wordt (helaas) mijn voorgevoel van alarmbellen telkens meer bevestigd.
Ik ben mij er ook van bewust dat dit míjn waarheid is, gebaseerd op mijn ervaringen, inzichten en overtuigingen. Het is een persoonlijk stuk, waarin ieder keuzes maakt die op dat moment passend zijn.

Welke rol speel ik hierin?

Ik heb lange tijd met een aantal vragen rond gelopen: Wat is mijn rol hier? Wat wordt er van mij gevraagd?
En bij elke nieuwe ontwikkeling kwam opnieuw die roep van binnenuit:
Word het tijd om op te staan en mijzelf uit te spreken? Moet ik iets doen?
 
Toen ik een aantal maanden geleden in zo’n zelfde innerlijke worsteling zat en echt niet wist wat de bedoeling was voor mij, ben ik in meditatie gaan zitten. In stilte schreeuwde ik zo’n beetje de vraag uit naar boven (wie daar ook mocht zitten te luisteren) :
“HALLOOOO, WAT IS MIJN ROL HIERIN???”
 
En een antwoord kreeg ik. Heel duidelijk en zo scherp in een beeld en woord:
Het beeld… De vuurtoren; de wegwijzer, het lichtpunt om mensen in het donker de weg te wijzen.

Welke rol speel jij? Ik kreeg het beeld van een vuurtoren

Met deze woorden:
 
Your role is being the light house. A beacon of light, standing firm at it’s important strategic place. Continuously showing up, shining your light. Giving guidance to those who are out there and in need of it. They will find you. You don’t have to go out into the sea, like the life guards who are searching for people who are drowning. That’s the task of others. You are not a member of the rescue brigade.
Your power is in the steady, continuous, reliable presence and being the light. You guide and help those who are looking for direction and clarity.

Together with all those other lighthouses you light up the coast. You are part of a chain, a network of light. Anchors of Light, which will attract those who are out there in the dark, looking for direction and wanting to find their way home.

De rust die ik voelde

Opeens kwam er zo’n rust over me heen. Niet alleen voor de situatie op dit moment in mijn leven, maar ook had ik gelijk meer duidelijkheid over waarom bepaalde dingen mij wel lagen en andere dingen niet. Bijvoorbeeld in mijn tijd met Stichting Sukacita, binnen het ontwikkelingswerk. Een seminar geven aan 500 man en onze kennis en inzichten delen, ging mij zoveel makkelijker af dan een huisbezoek waarbij ik direct moest beslissen wat voor hulp er nodig was bij een kind. Tijdens die seminar lichtte ik letterlijk op en tijdens het huisbezoek voelde ik me altijd wat onrustig en gedimd.
Nu snap ik waarom….Bij de ene situatie stond ik mijn rol te vertolken en bij de andere was ik een invaller bij de reddingsbrigade die niet goed wist hoe te handelen ?

Iedereen heeft een rol die je het beste ligt

Het gaat er in dit verhaal niet om welke rol belangrijker is of meer aandacht verdient. Alle rollen zijn namelijk van belang. Het gaat erom dat we allemaal een rol hebben die ons het beste ligt. En als je die rol duidelijk hebt en daar in stapt, gaat het stromen. Ook geeft het een hoop rust om te weten waar je kracht ligt, waar jij het beste jouw taak kan vervullen. In plaats van continue denken dat je overal moet kunnen inspringen.
 
Door deze persoonlijke ervaring weet ik weer dat het zoveel rust geeft als je je eigen rol weet.
Heb jij hier wel eens over nagedacht?

Welke rol speel? The power of knowing your role

Welke rol speel JIJ?

Stel jezelf deze vraag eens.
Misschien tijdens een boswandeling, een warm bad of een meditatie-moment en laat je verrassen door wat er voor jou door komt. Niet twijfelen, niet overdenken, maar gewoon ontvangen. Beelden, woorden, gevoelens of ingevingen kunnen zomaar op ploppen. Als je er de rust en ruimte voor maakt en de vraag maar duidelijk genoeg stelt ? . Ik beloof je, dan krijg ook jij vanzelf een antwoord op de vraag welke rol jij speelt!

Mocht je hier hulp bij kunnen gebruiken en helderheid willen via een andere weg, dan kan een Luisterkind-afstemming hierbij zeker helpen. Ik schijn graag een beetje bij ?, zodat jouw rol helder aan het licht mag komen.

Warme groet,

Marieke


About Marieke Nijland

Hoi, ik ben Marieke Nijland. Luisterkind-werker, leerkracht speciaal beweginsonderwijs & oprichter van Stichting Sukacita. In 2019 heb ik de opleiding tot Luisterkindwerker gevolgd bij grondlegger Diana Hendriks - van Beaumont. Luisterkind is een prachtige en zachte methode om écht te luisteren naar wat iemand te vertellen heeft. Een methode die iedereen een stem kan geven, ook diegene die het zelf niet goed kunnen verwoorden. En door één belangrijk moment een luisterend oor te bieden, er volledig zonder oordeel te zijn voor iemand, kan die persoon nieuwe stappen zetten en nog meer uit het leven te halen. Een mooie samenwerking, toch?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *