Nieuwe stap zetten

Terugblik op mijn vakantie

Eind 2020 december heb ik drie weken vakantie gepland. Even rust, reflectie op het afgelopen jaar, vooruitkijken op het nieuwe jaar en vooral even helemaal niks moeten…een soort van tropische winterslaap dus. Zoals je ziet, ging die tropische winterslaap heel goed, zelfs op een palmboom ??.

Deze foto is trouwens gemaakt door dochter Nina (3), die perse van mij een foto wilde maken nadat ik van haar een foto had gemaakt op deze palmboom.

Maar zonder gekkigheid, ik heb genoten van de rust, van ruimte om te doen waar ik die dag zin in had. Om lekker naar het strand te gaan of gewoon thuis te zijn. Stil gestaan om te reflecteren op 2020 en tijd genomen om vooruit te kijken naar 2021. Wat wil ik en hoe ga ik dat doen? Waar zijn we naar op weg, met elkaar als mensheid?
Er ligt zoveel op ons te wachten voor dit jaar. Van beide kanten, zowel magisch als verontrustend. Inspirerend als confronterend. Maar ik weet dat elke uitdaging een kans is om te groeien ✨

Aankijken en doorhakken…

Zelf heb ik in mijn vakantie ook een grote knoop doorgehakt, die weer mooie nieuwe kansen biedt. Ik heb aan gekeken waarom ik twijfelde, wat mij tegenhield om de stap te zetten.
Met wat hulp van een goede vriendin, die mij precies de juiste vraag stelde, werd het mij duidelijk waarom ik nog die aarzeling voelde, welke ‘angst’ eronder lag. En toen ik het eenmaal zo duidelijk zag, loste het opeens zomaar op en was de weg vrij…
Kom maar op, 2021! Ik ben klaar voor next level.
Nu ben je natuurlijk heel benieuwd wat die grote knoop is die ik heb doorgehakt?

Waar het pad begon…

De nieuwe stap die ik ga zetten heeft te maken met Luisterkind. In 2019 heb ik de opleiding Luisterkindwerker gevolgd en daar begon mijn Luisterkind-pad. Maar naast het zijn van Luisterkindwerker is er nog een volgende stap mogelijk op het Luisterkind-pad, namelijk Luisterkindtrainer zijn.

De eerste keer dat ik erop werd gewezen dat ik Luisterkindtrainer zou kunnen worden was nog tijdens mijn opleiding tot Luisterkindwerker. Op lesdag 5 zegt Diana Hendriks (de grondlegger van de Luisterkind-methode en mijn trainer destijds) tussen neus en lippen door dat ik ook wel trainer kan worden. Terwijl ik nog flink aan het worstelen was met o.a. mijn zelfvertrouwen in het maken van afstemmingen. Je begrijpt wel, dat was nog wel heel ver van mijn bed en ik lachte het een beetje weg en zei: nou, laat ik eerst maar gewoon eens mijn diploma halen en zorgen dat ik wat afstemmingen ga maken.
Maar een zaadje was gepland (waarschijnlijk was dat ook de bedoeling van Diana 🙂 ).

Stevig in mijn Luisterkind-schoenen staan

De afgelopen twee jaar heb ik mij dus voornamelijk gericht op het maken van zoveel mogelijk afstemmingen, steviger in mijn Luisterkind-schoenen gaan staan en vooral ook genieten en plezier hebben in dit mooie werk.
Toen kwam in de zomer in een gesprek met Diana weer het trainerschap voorbij. Ik was nog steeds niet overtuigd dat ik al zover was en heb het dan ook op de lange baan geschoven met een: “ja, wie weet…Ik ga er eens over nadenken. Nu nog niet, maar misschien op een dag ergens in de toekomst.” Lekker vaag en bij lange na nog geen concrete stap….

Nieuwe ontwikkelingen

En toen was daar opeens eind 2020 de mogelijkheid om de opleiding tot Luisterkindwerker ook via e-learning te gaan volgen. Wat betekent dat je als trainer nu niet alleen op locatie de opleiding kan geven, maar ook online. Dat maakte het voor mij natuurlijk een stuk interessanter, omdat ik hier op Bali zit. Hmmm, het werd tijd om het eens serieuzer te overwegen. 
Na een online meeting had ik alle informatie over wat het trainerschap inhoudt en hoe de opleiding via e-learning werkt. Nu stond ik voor de keuze. Ga ik dit doen: ja of nee?

Luisterkind mag nog meer de wereld over

Ik geniet van de Luisterkind-afstemmingen maken, van de mooie gesprekken en boodschappen die ik mag vertalen, kinderen die zich oprecht gehoord voelen en hier zichtbaar van opknappen, van de blije en opgeluchte ouders die hun kind beter begrijpen, volwassene die zichzelf weer in hun kracht zien en ga zo maar door.
Maar wat zou het mooi zijn als nog meer mensen dit leren? Als er verspreid over de hele wereld nog meer Luisterkindwerkers gaan opstaan. En op deze manier dus nóg meer kinderen en volwassenen gehoord gaan worden.

En weet je waar ik ook van geniet?
Mensen nieuwe dingen te leren, anderen begeleiden om hun eigen talent en mogelijkheden te ontwikkelen, mensen te helpen weer te leren luisteren naar hun intuïtie.
Alles bij elkaar werd de optelsom snel duidelijk werd. Het ligt allemaal klaar, ik hoef dus alleen maar in te stappen. 

JA, ik word Luisterkindtrainer

Daar is ie dan: dit is dus mijn nieuwe stap voor de komende periode.
Afgelopen vrijdag ben ik gestart met het traject om officieel Luisterkindtrainer te worden. Een aantal intensieve lesdagen en veel contactmomenten de komende maanden, zodat ik waarschijnlijk rond april/mei 2021 kan starten met het geven van de opleiding tot Luisterkindwerker!

Mocht je nu al enthousiast worden en benieuwd zijn wat de opleiding inhoudt en hoe dat bijvoorbeeld via e-learning in zijn werk gaat? Neem dan alvast een kijkje op mijn nieuwe pagina:

Ik houd je uiteraard op de hoogte hoe dit verder gaat en wanneer je bij mij kan instappen, mocht je interesse hebben 🙂 .

Voor nu wens ik iedereen een mooie week. Wat er ook op ons pad komt en hoe onlogisch, onprettig en onvrij het ook kan voelen. Onthoud dat diep van binnen een vrijheid en een kracht zit die niemand jou kan ontnemen. Zoek deze kracht zo vaak mogelijk op, als je lijkt te verdwalen in het lawaai van buitenaf. 

Warme groet uit Bali,

Marieke

About Marieke Nijland

Hoi, ik ben Marieke Nijland. Luisterkind-werker, leerkracht speciaal beweginsonderwijs & oprichter van Stichting Sukacita. In 2019 heb ik de opleiding tot Luisterkindwerker gevolgd bij grondlegger Diana Hendriks - van Beaumont. Luisterkind is een prachtige en zachte methode om écht te luisteren naar wat iemand te vertellen heeft. Een methode die iedereen een stem kan geven, ook diegene die het zelf niet goed kunnen verwoorden. En door één belangrijk moment een luisterend oor te bieden, er volledig zonder oordeel te zijn voor iemand, kan die persoon nieuwe stappen zetten en nog meer uit het leven te halen. Een mooie samenwerking, toch?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *