'Geef me de ruimte om te zijn wie ik echt ben, in plaats van degene te worden die jij graag wil dat ik word'

Geef jouw kind de ruimte die het nodig heeft

Geef mij de ruimte om te zijn wie ik echt ben, in plaats van het pad vrij te maken voor wie jij graag wil dat ik word

Tom 4 jaar

Laatst deed ik een afstemming op een jongetje van vier jaar oud. Voor de afstemming op hun zoon stelden zijn ouders de vraag waarom hij zo vaak dwars en boos is en hoe zij hem kunnen helpen. Met heel veel liefde, maar ook met een duidelijke boodschap gaf hij het bovenstaande antwoord. Een afstemming vol inzichten en duidelijke tips hoe ouders hier samen met hem verandering in kunnen brengen. Met veel meer rust en wederzijds begrip kunnen ze nu samen weer verder op hun pad.

Hoe geef jij jouw kind de ruimte die het nodig heeft?

Ik herken het zelf maar al te goed. Je denkt vaak als ouder dat je oprecht je jouw kind de ruimte geeft om hem of haar zichzelf te laten zijn. Maar onbewust hebben we toch vaak de neiging om hen te ‘duwen’ in de richting waarvan wij denken dat het goed is. De richting waarvan wíj het pad kennen, namelijk hoe wij het zelf hebben gelopen. En dat is niet perse wat jouw kind wil voor dit leven.

Wat als zij een heel ander pad voor ogen hebben? Wat als jij (nog) niet volledig kan bevatten wat dat pad is? Wat als zij toegang hebben tot een andere manier van waarnemen dan jij? Wat als zij kwaliteiten hebben die (nog) onbekend of niet begrepen worden?

Op dit moment zijn er ontzettend veel kinderen die vastlopen in hoe hun ouders het graag willen, wat het (onderwijs)systeem van ze vraagt. Natuurlijk is dit met de allerbeste bedoeling en volledig vanuit Liefde…maar ook met beperkingen en het levert de nodige problemen op. Veel kinderen kunnen niet hun authentieke IK, hun echte Zijn, ontwikkelen.

Een mooie uitdaging is om als ouder open te staan voor wat jouw kind ziet of ervaart. Zou jouw ‘werkelijkheid’ wel eens anders kunnen zijn dan die van hem of haar? Als je die vraag aan jezelf durf te stellen, geef je al ontzettend veel ruimte ….en kan er zoveel moois ontstaan!

Durf los te laten….

Durf los te laten wat jij altijd als ‘waar’ hebt aangenomen. Durf je open te stellen voor nieuwe ‘waarheden’. 
Ik verzeker je, jouw kind zal je aan de hand nemen op dit onbekende, maar o zo avontuurlijke pad ?!

Geef jij jouw kind de ruimte die het nodig heeft? Ben jij ook benieuwd naar wat jouw kind van binnenuit wil laten horen? Wat hij of zij nodig heeft om zijn eigen pad te kunnen lopen?
Dat komt naar boven in Luisterkind-afstemming. Vraag mij gerust om informatie over hoe een Luisterkind-afstemming in zijn werk gaat of kijk eens rond om mijn website voor meer informatie over Luisterkind.

????????? = ??? ?????? ?????????

Warme groet uit Bali,

Marieke
Luisterkindwerker

Marieke Nijland Luisterkindwerker

About Marieke Nijland

Hoi, ik ben Marieke Nijland. Luisterkind-werker, leerkracht speciaal beweginsonderwijs & oprichter van Stichting Sukacita. In 2019 heb ik de opleiding tot Luisterkindwerker gevolgd bij grondlegger Diana Hendriks - van Beaumont. Luisterkind is een prachtige en zachte methode om écht te luisteren naar wat iemand te vertellen heeft. Een methode die iedereen een stem kan geven, ook diegene die het zelf niet goed kunnen verwoorden. En door één belangrijk moment een luisterend oor te bieden, er volledig zonder oordeel te zijn voor iemand, kan die persoon nieuwe stappen zetten en nog meer uit het leven te halen. Een mooie samenwerking, toch?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *