ONZEKERHEID, ONZEKERE TIJDEN OF …IS HET JUIST NU DE TIJD?

Het is een bijzondere tijd, dat is één ding wat zeker is. Er is veel onrust, angst en onzekerheid over wat er nu gebeurt in de wereld, over waar het naartoe gaat en hoe we hier uit komen. Een antwoord is er niet, en dat geeft nóg meer onzekerheid…
Maar ik voel ook de kansen en mogelijkheden die het ons biedt. Er is meer stilte, er ontstaat ruimte, diepere verbinding✨

 In de drukte van het dagelijkse leven was het noodzakelijk om stil te worden, om te luisteren naar dat wat er van binnenuit gehoord wil worden. Maar juist nu…. nu we met z’n allen gedwongen worden om het tempo te verlagen, om tot stilstand te komen, ligt er een grote kans om te luisteren. Eigenlijk is het niet eens een kans, het wordt ons bijna opgelegd. Om écht te luisteren naar de boodschappen van binnenuit, die voorheen door de dagelijkse drukte geen ruimte kregen. En die nu langzaam bij iedereen steeds meer aan de oppervlakte komen.

Hoe kan ik nou echt gaan luisteren naar die boodschappen, vraag je je misschien af. Het mooie is dat dit op vele manieren kan. Kies wat bij jou past, misschien is dat door meditatie of yoga. Of een wandeling in de natuur, buiten in het zonnetje op je balkon. Of kies je voor iets creatiefs, tekenen, schilderen, muziek, dans. Alles werkt, als het je maar met aandacht en in stilte bij jezelf brengt. Mooi toch dat daar nu de TIJD voor is??

Natuurlijk is het noodzaak om eerst aan je gezondheid te denken (en die van anderen), zeker als jij of een dierbare direct geraakt worden door ziekte. Maar mocht dit op afstand blijven, kijk dan eens welke mogelijkheden of kansen deze situatie voor jou te bieden heeft?.

En mocht je er zelf niet uit komen of wil je hulp hierbij? In deze tijd is een Luisterkind-afstemming, waarbij alle contact op afstand plaatsvindt, een hele bruikbare methode. Het biedt jou nieuwe inzichten en antwoorden om weer verder te gaan, met meer rust en vertrouwen… op naar een nieuwe tijd?!
 

Stay Safe, stay Healthy and stay Positive?

Warme groet uit Bali,

 

Nieuwe video’s met meer uitleg over Luisterkind

Als ik wil uitleggen wat Luisterkind nou precies inhoudt, dan zijn alleen woorden soms te abstract en geven niet de hele strekking goed weer. Zeker omdat ik als Luisterkindwerker alles op afstand doe, blijft het begrip ‘Luisterkind’ voor velen misschien ongrijpbaar. Daarom heb ik besloten om korte video’s te maken met daarin meer uitleg over wat Luisterkind is.
In dit eerste filmpje leg ik in 3 minuten uit wat Luisterkind nou precies inhoudt. Hopelijk biedt het jou meer duidelijkheid!
Gediplomeerd Luisterkindwerker

About Marieke Nijland

Hoi, ik ben Marieke Nijland. Luisterkind-werker, leerkracht speciaal beweginsonderwijs & oprichter van Stichting Sukacita. In 2019 heb ik de opleiding tot Luisterkindwerker gevolgd bij grondlegger Diana Hendriks - van Beaumont. Luisterkind is een prachtige en zachte methode om écht te luisteren naar wat iemand te vertellen heeft. Een methode die iedereen een stem kan geven, ook diegene die het zelf niet goed kunnen verwoorden. En door één belangrijk moment een luisterend oor te bieden, er volledig zonder oordeel te zijn voor iemand, kan die persoon nieuwe stappen zetten en nog meer uit het leven te halen. Een mooie samenwerking, toch?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *