Ik nodig jou uit om je intuïtie volledig te omarmen en in te zetten als jouw kracht. Om zo te worden wie je altijd al bent geweest.
~ Als afstemmen er gewoon weer bij hoort ~

Hoi, ik ben Marieke Nijland.

Luisterkind Trainer, moeder & steeds meer mijn unieke zelf.

Ik ben getrouwd met mijn (Balinese) man en samen hebben wij een dochter. Met ons gezin wonen wij op Bali, Indonesië. 

Hoe ben ik op Bali terecht gekomen?
Marieke en Nina

Ik ben geboren en opgegroeid in Nederland en heb hier tot mijn 21ste gewoond. In 2007 besloot ik tijdens mijn opleiding tot leerkracht Speciaal Bewegingsonderwijs om mijn afstudeerstage in het buitenland te doen. Een stage van vijf maanden in Bali, Indonesië. Dat deze keuze zo’n grote impact op mijn leven zou hebben, had ik nooit gedacht. Ik heb mijn stage op Bali afgerond en ik ben in Nederland afgestudeerd. Toch voelde ik diep van binnen dat mijn taak daar nog niet klaar was. Ik ging terug naar Bali voor 6 maanden vrijwilligerswerk. Deze 6 maanden rekten zich uit tot één jaar, en verder tot twee jaar…

Ontwikkelingswerks & Stichting Sukacita

Totdat ik in 2010 samen met twee collega’s een eigen stichting oprichtte, Stichting Sukacita. Het was nu wel duidelijk, dit werd een meerjarenplan. Met Stichting Sukacita ben ik uiteindelijk 8 jaar werkzaam geweest in Indonesië, met als doel om informatie te delen over kinderen met een verstandelijke beperking. Door het geven van workshops, begeleiding aan ouders en leerkrachten en het schrijven van boeken hebben wij bij vele mensen de kijk op kinderen met een verstandelijke beperking een positieve draai mogen geven. Eind 2018 hebben wij de activiteiten van Stichting Sukacita afgerond.

Tijd voor vernieuwing

Na 10 jaar ontwikkelingswerk was ik toe aan vernieuwing. Wat ik in al deze jaren op Bali geleerd heb, is dat het voor de mensen hier zo vanzelfsprekend dat er twee werelden zijn, namelijk de wereld die wij met onze ogen zien en de ‘ongeziene’ wereld, ofwel de spirits, energie. In het begin was dat voor mij als nuchtere Hollander iets vaags, ongrijpbaar en ik kon er niet zoveel mee. Ik heb echter de afgelopen jaren mogen leren en ervaren dat erinderdaad meer is dan dat wij met onze ogen kunnen zien. En dat het eigenlijk niet uitmaakt hoe we dit noemen, ervaren of welke rituelen we eraan vast plakken. Wanneer we bewust en respectvol met deze onzichtbare wereld omgaan, kunnen er hele bijzonder dingen ontstaan. En dáár wilde ik meer mee doen. Die ongrijpbare en onzichtbare wereld van energie omzetten in iets tastbaars om mensen verder te helpen.

Van ontwikkelingswerk tot Luisterkindwerk

En zo kwam ik uit bij de Luisterkind-methode. In 2019 heb ik de opleiding tot Luisterkindwerker gevolgd bij grondlegster Diana Hendriks – van Beaumont. In 2021 voelde ik dat het tijd was voor een volgende stap en ben ik bevoegd Luisterkind Trainer geworden. De afgelopen drie jaar heb ik al tientallen mensen mogen opleiden en begeleiden om met deze bijzondere methode aan de slag te gaan. Voor mij een perfecte combinatie om mensen te inspireren volop de wereld van energie te omarmen en mijn passie en kwaliteiten als docent in te zetten. En de persoonlijke groei die ik iedere deelnemer tijdens de opleiding zie doormaken, is voor mij het grootste kado!

Luisterkind is een zachte en effectieve methode om écht te luisteren naar wat iemand te vertellen heeft. Een methode die iedereen een stem kan geven, ook diegene die nu (nog) niet gehoord worden. Ik ben dankbaar dat ik dit mooie werk mag doen en hoop nog vele mensen te inspireren en te introduceren in de wondere wereld van het afstemmen!

Warme groet uit Bali,

Marieke Nijland,
Luisterkind Trainer & Luisterkindwerker

Marieke Nijland ~ A message from within

Mijn aanbod voor jou

Duik met mij de wondere wereld van het afstemmen in en leer binnen 6 maanden te werken met de Luisterkind methode.

Laat mij of één van mijn collega's naar jou of je kind luisteren. Niet vanuit het hoofd, maar met hart en ziel.

Met praktische tips, meditaties en oefeningen neem ik je aan de keukentafel mee voor een eerste kennismaking met afstemmen.

Jenny review opleiding tot Luisterkindwerker

Jenny

Gediplomeerd Luisterkindwerker

"Mijn opleiding tot Luisterkind heeft iets wakker gemaakt in mij wat ik heel diep had weggeborgen en eigenlijk vergeten was dat het er zat. Mijn intuïtieve gave zijn mede door jou weer helemaal op scherp komen staan, zo bijzonder om mee te maken. Jouw begeleiding en vertrouwen in dit hele proces is heel belangrijk geweest."

Inge over opleiding tot Luisterkindwerker

Inge

Gediplomeerd Luisterkind Trainer

"Wat een ontzettend fijne reis heb ik mogen beleven samen met jou, ik ben zo gegroeid als persoon! De wereld, en alles daar om heen, is letterlijk groter voor me geworden en voor dat ben ik je eeuwig dankbaar. Echt iedereen zou dit prachtige werk mogen gaan leren al is het maar om er zelf nog mooier van te worden. En dat zou het allerbeste kunnen met jou om hen te begeleiden."

Vergroot jouw eigen wereld én
maak met elke Luisterkind-afstemming de wereld een stukje mooier.