Waarom een Luisterkind-afstemming?

Zit jouw kind niet lekker in zijn vel zit?
Merk je dat je kind vaak boos is, veel huilt, onrustig slaapt, slecht eet, of ga zo maar door?
Is er hierdoor veel spanning thuis?
Weet jij niet meer hoe het nu aan te pakken?
Een Luisterkind-afstemming kan jouw kind, jou en daarmee het hele gezin ontzettend helpen!

Kinderen hebben (nog) niet altijd de woorden om te benoemen wat er aan de hand is. Ze laten bepaald gedrag zien of hebben lichamelijke klachten. Via een Luisterkind-afstemming krijg je helderheid over de dingen die bij jouw kind spelen. Zoals inzicht over boosheid en woede-aanvallen, verdriet, moeheid, slecht slapen, schoolgedrag, eetproblemen, bedplassen, verlegenheid, eenzaamheid, leerproblemen, niet willen luisteren, moeite met gezag overgevoeligheid, eczeem en onrust. Alle vragen die jij hebt over jouw kind kun je stellen. Het onderbewuste van je kind bepaald welke onderwerpen als eerste aangepakt mogen worden.

Tijdens een afstemming geeft jouw kind feilloos aan wat het nodig heeft om weer lekker in zijn of haar vel te zitten. Jouw kind laat mij via woorden, beelden en/of gevoelens weten wat er speelt. Tijdens de afstemming vraag ik door en probeer zo het hele verhaal zo compleet mogelijk te krijgen. Omdat we snel tot de kern komen, kan er soms tijdens een afstemming al meteen verandering ontstaan. Het kan ook zo zijn dat jouw kind heel gericht vraagt om bepaalde dingen te veranderen. Dan vraag het inzet en samenwerking van jullie allebei.

Het kan ook zijn dat een Luisterkind-afstemming alleen niet voldoende is. De afstemming biedt dan een eerste basis om de kern van het probleem duidelijk te krijgen en waar jouw kind hulp bij nodig heeft. Doordat jouw kind heel duidelijk heeft kunnen aangeven waar de oorzaak zit, kan een lang traject met vele onderzoeken, behoorlijk ingekort worden.

De voordelen van een Luisterkind-afstemming:

  • De afstemming is een boodschap van binnenuit, puur vanuit het hart;
  • Een Luisterkind-afstemming is laagdrempelig; de aanvraag en alle communicatie gaat geheel digitaal;
  • De afstemming gebeurt op afstand in de energie, een ontmoeting is niet nodig. Je bespaart dus reistijd en -kosten.
  • Jouw kind hoeft niet uit zijn comfortzone. Hij of zijn kan gewoon in zijn vertrouwde omgeving blijven en hoeft niet op een speciale tijd klaar te zitten;
  • Jouw kind hoeft niet (weer) een nieuw persoon, therapeut of instantie te bezoeken;
  • Een afstemming kan op elke leeftijd, ook bij baby’s en jonge kinderen die zelf nog niet kunnen praten;
  • Één afstemming is vaak voldoende om inzicht te krijgen en tot verbetering te komen;
  • Je kunt de afstemming lezen wanneer en hoe vaak je wilt. Ook als je deze er na een tijdje bij pakt, zul je merken dat je steeds weer iets nieuws eruit haalt.

Kortom, een Luisterkind-afstemming voor kinderen kan in één keer zo ontzettend veel duidelijkheid, inzicht én oplossingen bieden. Zodat jullie samen verder kunnen met meer rust, begrip en plezier in jullie gezin!

Ben je ook benieuwd geworden naar wat jouw kind te vertellen heeft, naar de boodschap van binnenuit?
(Kinderen van 10 jaar of ouder dienen op de hoogte te zijn en toestemming gegeven te hebben voor de afstemming)


Benieuwd wat de ervaringen zijn van anderen met een Luisterkind-afstemming voor kinderen?

Reactie van een moeder:

“Bedankt voor de afstemming! Ik wist dat je de afstemming gedaan had, want gisteren zag ik al meteen verbetering. Normaal wordt ze ’s ochtends gestrest wakker en roept ze mij meteen, maar in plaats daarvan kwam ze stilletjes naar de keuken en ik kreeg een warme omhelzing. En nu een week later merk ik dat ze nog steeds rustiger is, minder aanhankelijk en in staat meer aanwezig te zijn bij volwassenen. Ik ben zo dankbaar voor wat je nu al hebt gebracht!
Als je kind ergens mee zit en niet in staat is om zijn problemen te communiceren, probeer dan zeker een afstemming met Marieke!”

Marielle over de Luisterkind-afstemming op haar dochter (3)


Marieke Nijland Luisterkindwerker
Gediplomeerd Luisterkindwerker