geboorteverwerking luisterkind

Waarom een Luisterkind-afstemming met thema Geboorteverwerking?

Huilt je kindje veel?
Of merk je dat je pasgeboren baby niet lekker in zijn vel zit?
Wil je weten hoe je kind zijn of haar geboorte beleefd heeft?
Of heb je vragen over je eigen geboorte? 
Hier is een Luisterkind-afstemming met thema Geboorteverwerking heel geschikt voor.

Een geboorte is een hele bijzonder, maar ontzettend ingrijpende gebeurtenis. Voor het kind, maar ook voor de moeder. (On)bewust kunnen er gebeurtenissen hebben plaatsgevonden die jij of jouw kindje nog met zich mee dragen. Dit kan leiden tot emotionele en zelfs fysieke klachten. 

Tijdens een Luisterkind-afstemming met thema geboorteverwerking kijken we specifiek naar een eventueel trauma dat tijdens de periode in de baarmoeder, de bevalling of kort na de geboorte is ontstaan.

Meerdere mogelijkheden

En zijn dus meerdere mogelijkheden bij deze afstemming. Het meest voorkomend is dat we kijken naar de geboorte van jouw eigen kind. En op hoe deze gebeurtenis voor jouw kind is geweest. Wanneer er voor jouw kind (traumatische) gebeurtenissen hebben plaatsgevonden, kan hij of zij daar nog last van ondervinden. Door hier tijdens de afstemming naar te kijken en waar nodig zaken te keren, zullen deze blokkades oplossen en dus ook de gevolgen hiervan.

Ook kunnen we gericht terugkijken naar het geboorteproces vanuit het perspectief, hoe jij jouw kindje op de wereld hebt gezet. Via jouw onderbewuste kun jij laten zien en aangeven waar de pijnpunten zitten. Misschien voelde jij je niet gezien of gehoord? Misschien zat er zoveel angst dat je jezelf hebt afgesloten van wat er gebeurde? Of misschien was het wel een goede geboorte, maar kun je je er weinig meer van herinneren.

Met een Luisterkind-afstemming geboorteverwerking gaan we samen terug naar het moment van geboren worden en kijken we wat er toen gebeurd is, wat nu in het leven wellicht nog steeds een stempel drukt op je denkwijze, je manier van handelen, je angsten of binding met je naasten.

Vanaf wanneer een Luisterkind-afsteming Geboorteverwerking?

Voor een Luisterkind-afstemming geboorteverwerking voor jouw eigen kindje moet hij of zij minstens 8 weken oud zijn. Jouw kindje mag eerst rustig landen en ook jij als moeder mag eerst uitrusten en aan elkaar wennen.

Voel jij dat het belangrijk is om te kijken naar dit bijzondere, maar o zo intense geboorteproces? Van jezelf of van jouw kindje?
Of weet je niet precies naar welk stuk je eigenlijk zou willen kijken? Stuur mij gerust een bericht en dan kijken we samen wat voor jou het beste past.


Ervaringen van anderen met een Luisterkind-afstemming Geboorteverwerking

Reactie:

“Wat een bijzondere afstemming! Ik had niet verwacht dat het lezen van de afstemming zo veel los zou maken. Het voelde echt alsof ik terug ging naar het moment van geboren worden, maar nu met een veel lichter gevoel en alsof er een zware sluier van me af viel. Dank je wel voor deze diepe en helende ervaring!

Nienke (32) over de Luisterkind-afstemming op haar eigen geboorte


Gediplomeerd Luisterkindwerker
Marieke Nijland Luisterkindwerker